Zoals je in ons vorige blog hebt kunnen lezen is het erg belangrijk dat je voorafgaande aan het event alles goed doordacht hebt. Daarnaast is het geen overbodige luxe dat je een TEAM-spirit creëert met de locatie. Je hebt immers het hele event met hen te maken. Dat ze snappen waar je vandaan komt en wat je neer wilt zetten met je training is de eerste stap.

Een goede voorbereiding en een goede relatie met de locatie zijn tijdens je event van levensbelang…

Het geeft je namelijk de ruimte om in te kunnen spelen op de ad hoc zaken die zich voor kunnen doen. Je gaat natuurlijk voor een vlekkeloos verloop van je training, waarin je op voorhand alles probeert te tackelen. Maar soms gebeuren er toch nog dingetjes die je op je instant creativiteit beroepen…

Zo hadden we een keer een event met 120 deelnemers in een zaal op de tweede etage. Een mooie zaal met voldoende ruimte voor alles wat de training nodig heeft. Echter heeft deze zaal een plat dak en zit aan een gang met grote ramen waar de hele dag de zon op staat, als ie schijnt… Daarnaast kunnen geen van alle ramen open, dus je bent geheel afhankelijk van het airco systeem van de locatie.

We weten allemaal hoe belangrijk het is om het zuurstofgehalte en de temperatuur in de zaal goed te hebben en te houden. Beide hebben namelijk gevolgen voor de energie van de deelnemers. Je wilt immers als trainer niet het gevoel hebben dat je tegen een aquarium staat te praten… (deelnemers happent naar zuurstof… door het gebrek eraan of door de warmte)

Doordat we veel ervaring hebben met deze ruimte, hadden we tijdens de set-up de kachels al uitgedraaid, de airco op de juiste standen ingesteld voor de maximale werking. Met als back-up dat we tijdens de training de deuren nog open kunnen zetten en een waaier extra konden laten draaien, voor een extra luchtstroom. Alles om ervoor te zorgen dat de deelnemers het maximale uit de training halen.

Normaal is dit echt geen probleem, echter op de dag van de training was het een van de eerste zomerdagen van het jaar… 24 graden met een strak blauwe lucht.

Je snapt het al… plat dak, hoge ramen, veel mensen op een relatief klein oppervlak… een MEGA uitdaging om de temperatuur in de zaal op peil te houden.

Binnen No-time leek het wel een sauna! De waaiers die wij tot onze beschikking hadden waren met deze warmte niet voldoende, dus er moest snel een oplossing gevonden worden.

Je gezond verstand en het internet zijn daar hele goede bronnen voor.

Er zijn dan een aantal dingen die je kunt doen…
Voor een zeer snelle koeling van de ruimte zou je de ruimte kunnen vullen met stikstof… Echter kan dit natuurlijk alleen tijdens de pauze en niet in een volle zaal EN… waar haal ik zo snel een fles stikstof vandaan?

Een andere mogelijkheid is ijs… Het voordeel is dat de meeste locaties een ijsblokjes-machine hebben. Als je dit in bakken doet en ze voor een waaier plaatst, wordt de koude lucht die de ijsblokjes afgeven verspreid door de ruimte. Zo creëer je een extra airco. Hier komt dan de goede relatie met de locatie van pas, want met een kort telefoontje hadden we binnen no-time een aantal ijsbakken staan om de zaal mee te koelen.

Eind goed…al goed…!!

Heb jij wel eens voor situaties gestaan die een beroep deden op jouw instant creativiteit?
Wat gebeurde er en hoe heb je dat opgelost?

We horen het graag in het commentaarveld hieronder.

Make it a WOW day!

Ingrid & Anja