Het lijkt zo aantrekkelijk: besparen op de geluidstechnische ondersteuning van je event. Je hebt een goede vriend die verstand heeft van iTunes en die ook nog ergens een microfoon thuis heeft liggen. Geregeld toch?

Neeeeee!!!

Deze ‘kostenbesparing’ kan een hoop narigheid veroorzaken.
 Weet jij welke apparatuur je nodig hebt bij 50 deelnemers? Bij 200 deelnemers? Denk je dat de grootte van de zaal invloed heeft op het geluid? Wat is de beste plaats om het neer te zetten? Hoe werkt het met al die snoeren en kabels? Wat als de microfoons gaan kraken of als ze uitvallen? Jouw team wordt opgezadeld met mogelijke problemen waar ze geen raad mee weten.

Door het beeld en geluid uit te besteden aan een expert zorg je ervoor dat je een oplossing op maat in huis haalt.

En als er dan ook nog eens een technicus aanwezig is gedurende de dag, dan weet je zeker dat dit in goede handen is.
 Jij krijgt dan exact wat nodig is. Voor jou, voor de training, voor de ruimte, en niet te vergeten voor de deelnemers. Met de juiste kwaliteit.

Het is heel frustrerend als de deelnemers jou niet verstaan, als er ruis in het geluid zit, als de microfoon te laat wordt aangezet, of als de muziek van slechte kwaliteit is. En jij staat je maar te verbijten op het podium, want je hebt dit niet in de hand. Het feit dat jij dit niet serieus neemt heeft zijn weerslag op de deelnemers. Ze raken hierdoor geïrriteerd en halen minder uit je training.

Hoe waardevol jouw verhaal ook is, als dit soort zaken spelen tijdens de training dan is DIT hetgeen de deelnemers onthouden. Het doet afbreuk aan jouw expert positie.
Je komt minder geloofwaardig over, wat weer tot gevolg heeft…. je voelt hem al aankomen…. een lagere conversie!

Onder het motto van ‘ schoenmaker blijf bij je leest’  adviseren wij onze klanten altijd om de audio visuele ondersteuning uit handen te geven aan mensen die daar verstand van hebben. Want waarom zou je jezelf al dat gedoe op de hals halen?

Ben jij wel eens bij een event geweest waar het geluid slecht geregeld was? En wat vond je daarvan? We lezen het graag in het commentaarveld hieronder!

Make it a WOW day!

Anja & Ingrid